Om mig

Psykoterapi, drømme, meditation og kreativitet

Anne Hjort, psykoterapeut MPF og dokumentarinstruktør

Jeg er uddannet psykoterapeut i integreret psykoterapi og kybernetisk psykologi på Vedfeltinstituttet. Uddannelsen er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening og er en mesterlære i en vekslen mellem teori og praksis. Uddannelsen har strakt sig over seks år. Jeg er desuden certificeret mindfulness-instruktør fra Skolen for Anvendt Meditation, en tre-årig uddannelse i anvendt meditation og formidling af mindfulness.

Jeg er mag.art. i litteraturvidenskab og medier med bifag i russisk. Jeg har arbejdet med medieforskning og kommunikation om arbejdsmiljø og trivsel og har de seneste mange år arbejdet som instruktør af dokumentarfilm og tv. Jeg har her især interesseret mig for menneskelig udvikling, eksistens og store vendepunkter i livet. Fx har jeg instrueret en dokumentar om Eckhart Tolle, Stilheden taler og DR2-serien Kærlighedens bud, samtaler med præster om kærlighed. Jeg har desuden gennem tyve år instrueret dokumentarserien Årgang O for TV2.

Både i min personlige og professionelle udvikling står jeg i gæld til mine lærere psykoterapeuterne Bente Dessau og Ole og Lene Vedfelt, hos hvem jeg både har deltaget i udviklingsgrupper og omfattende egenterapi. I min praksis får jeg fortsat supervision af Lene og Ole Vedfelt, godkendt supervisor af Dansk Psykologforening. Jeg har desuden deltaget i en række kurser og seminarer på Vækstcentret, Nordlyscentret, Ridwanskolen og Skolen for anvendt meditation ved Jens-Erik Risom.