Psykoterapi, drømme, meditation og kreativitet

ANNE HJORT


Psykoterapeut MPF og dokumentarinstruktør

Jeg har mere end ti års erfaring som psykoterapeut og tager i mit arbejde udgangspunkt i min uddannelse fra Vedfelt Instituttet som psykoterapeut i kybernetisk psykoterapi. Uddannelsen er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening og er en mesterlære i en vekslen mellem teori og praksis. Jeg er desuden certificeret mindfulness-instruktør fra Skolen for Anvendt Meditation, en tre-årig uddannelse i anvendt meditation og formidling af mindfulness.

Du kan læse mere om Vedfelt Instituttet her: https://www.vedfelt.dk

I mange år har jeg arbejdet som instruktør af dokumentarfilm og tv. Jeg har her især interesseret mig for menneskelig udvikling, eksistens og store vendepunkter i livet. Fx har jeg instrueret en dokumentar om Eckhart Tolle, Stilheden taler og DR2-serien Kærlighedens bud, samtaler med præster om kærlighed. Jeg har desuden gennem tyve år instrueret dokumentarserien Årgang O for TV2, som har fulgt fire børn i deres opvækst og udvikling. Jeg er oprindelig uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og medier med bifag i russisk fra Københavns Universitet og har arbejdet med medieforskning og kommunikation om arbejdsmiljø og trivsel.

Både i min personlige og professionelle udvikling står jeg i gæld til mine lærere psykoterapeuterne Bente Dessau og Ole og Lene Vedfelt, hos hvem jeg både har deltaget i udviklingsgrupper og omfattende egenterapi. I min praksis får jeg fortsat supervision af Lene og Ole Vedfelt, godkendt supervisor af Dansk Psykologforening. Jeg har desuden deltaget i en række kurser og seminarer på Vækstcentret, Nordlyscentret, Ridwanskolen og modtager fortsat undervisning af Jens-Erik Risom, Skolen for anvendt meditation, hvem jeg også er tak skyldig for vedvarende at undervise i meditation med spirituel horisont.

UDGIVELSERARTIKLER OM KREATIVITET

Creativity, Life and Art in Cybernetic Psychology and Integrated Psychology in

Unconscious Intelligence In Cybernetic Psychology. Ed. Torben Hansen and Henrik Hass, Routledge 2023.

Kreativitet, liv og kunst. Artikel om hvordan man kan forstå kreativitet, hvad der hæmmer og fremmer kreativitet og hvordan man kan facilitere kreative processer i psykoterapi.

I antologien: Det ubevidstes potentiale – kybernetisk psykologi i anvendelse. Torben Hansen (red.), Frydenlund 2015.

 

FILM OG TV

Årgang O – de unges historie. Fire unge erindrer deres barndom og reflekterer over, hvad der har gjort dem til de mennesker, de er. Baseret på tyve års arkivoptagelser til dokumentarserien Årgang O. (TV2 Play)

Årgang O. Dokumentarserie der skildrer børn født i år 2000 og deres familier, mens de vokser op. Vist i årene 2001-2019. (TV 2 Play)

Kærlighedens bud. Dokumentarserie med forfatter Sissel-Jo Gazan i samtale med præster om kærlighed. Med emner som tab, tvivl, forskellighed, passion, tilgivelse, troskab, anger, negative følelser og hengivelse. (Udgivet på dvd i bogen: Sig ja! Hvad præster ved om kærlighed.)

Stilheden taler. Et portræt af Eckhart Tolle. (DR2)

Interview med Eckhart Tolle. Kan købes via dette link.

Min største gave. Dokumentar om at adoptere et barn. (Det Danske Filminstitut)

De hemmelige ord – en film om Thomasevangeliet. En samling af ord fundet i Egypten i 1945, som sandsynligvis går tilbage til den historiske Jesus. (Kan streames på Danmark på film, www.dfi.dk)

De overlevendes børn. Om sporene fra koncentrationslejrene i næste generation. (DR1)

Sig nærmer tiden. Om døende og hospice. (DR1)

Nattens syn. En film om drømme. (Det Danske Filminstitut)

Gud ånder på øjet, når det græder. Dokumentar om sorgen over at miste et nyfødt barn. (Det Danske Filminstitut)